Svenske udbytteaktier er noget af det der bliver købt allermest af her i norden og det er der da også gode grunde til. Med udbytteaktier kan du nemlig tjene penge på 2 måder, du kan først og fremmest tjene penge ved at sælge dine aktier når kursprisen stiger, og så kan du i mens du venter på kursprisen stiger, få udbetalt udbytte en gang årligt fra virksomheden.

Hvor meget du får udbetalt i udbytte afhænger af nogle forskellige ting. Det er for eksempel hvor godt et år virksomheden har haft og hvor mange aktier du ejer i den pågældende virksomhed. Der plejer ofte at blive udbetalt mellem 2-6% af nettoomsætningen i udbytte hvert år til aktionærer.

Se vores liste med nogle af de bedste udbytteaktier fra Sverige samt hvilke handelsplatforme, som vi mener er blandt de bedste platforme.

Bedste Svenske udbytteaktier 2023

 • Volvo –Volvo er et meget anerkendt og købt bilmærke. De er blandt andet kendt for deres gode kvalitet og et bilmærke som har været her i efterhånden rigtig mange år. Virksomheden er en svensk virksomhed som producerer og sælger personbiler, lastbiler og varevogne. De blev i 1999 solgt til ford som der også er ejer af dem den dag i dag.
 • Telia –Virksomheden Telia blev grundlagt 2002 i Sverige. Det er en virksomhed med flere forskellige datterselskaber, de ejer blandt andet Telia Finland, Telia Eesti, Halebop og mange flere. De omsatte for 5,7 milliarder svenske kroner i 2020. 
 • Securitas –Virksomheden blev grundlagt i 1934 i Sverige af Erik Phillip Sørensen. Det er en forretning indenfor et meget niche markedet, hvilket også gøre det endnu mere spændende. Der er nemlig ikke ret mange virksomheder indenfor denne branche og Securitas er en af de førende virksomheder indenfor sikkerhed i Norden.
Saxo-Bank-Logo
4.8/5
Etoro-liste
5.0/5

Bedste handelsplatform til at købe Svenske udbytteaktier 

Hvis du har besluttet dig for at du skal købe nogle svensken udbytteaktier, så er det næste step i din investeringsrejse, at du skal oprette en profil på en handelsplatform. En handelsplatform er det sted hvor du kan købe og sælge aktier fra hele verden. Du kan også vælge at købe dine udbytteaktier igennem din bank, det er dog ikke noget vi anbefaler du gør.

Du kommer til at skulle betale en helt masse forskellige gebyrer ved at købe aktier igennem en bank. Vi anbefaler du enten bruger etoro eller saxo investor som aktieplatform. Her er der meget lave gebyrer og det er helt gratis at have og oprette en konto. 

Længere nede her på siden har vi samlet en liste med svenske udbytteaktier, som vi mener du bør undersøge nærmere og se om der skulle være en virksomhed som du syntes kunne være interessant at investerer i. Der er rigtig mange forskellige svenske udbytteaktier og derfor har vi samlet en samlet lidt, så du kan finde dem alle et sted.

Bedste aktieplatforme til køb af udbytteaktier fra Sverige

  1. Etoro – Er den mest populære handelsplatform i norden og den bliver brugt dagligt af flere hundrede tusind bruger til køb og salg af aktier. Det er en nem platform at navigerer rundt på og der er meget lave gebyrer. 
  2. Saxo Investor – Er en dansk handelsplatform med dansk kundeservice. Det er også her du kan oprette en gratis aktiesparekonto og betale mindre i skat af dit overskud. Det er også en nem og sikker platform at bruge til sine investeringer.

  Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier fra Sverige. En stor fordel ved at købe de forskellige Svenske udbytteaktier på eToro er, at når du får dit udbytte fra dine aktier, så kan du få geninvesteret alt dit udbytte uanset hvor stort beløbet måtte være, uden at din egen investering bliver spist op af hverken kurtage eller gebyr. eToro har nemlig 0 kr. gebyr og kurtage på aktiehandel.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe svenske udbytteaktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

Vi anbefaler eToro, hvor du kan købe og sælge udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

Saxo-Bank-Logo
4.8/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Find Svenske Udbytteaktier

For at finde dine Svenske udbytteaktier på enten etoro eller Saxo investor, så skal du blot søge efter den oppe i søgefeltet, som du kan se på billedet herunder og derefter klikke ind på dem. Så kan du handle det antal du ønsker at købe.

Læs også om:

Længere nede på siden, vil vi vise dig en stor liste med danske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er spændende.

Volvo aktier

volvo aktier

Volvo er et meget anerkendt og købt bilmærke. De er blandt andet kendt for deres gode kvalitet og et bilmærke som har været her i efterhånden rigtig mange år. Virksomheden er en svensk virksomhed som producerer og sælger personbiler, lastbiler og varevogne. De blev i 1999 solgt til ford som der også er ejer af dem den dag i dag.

Seneste udbyttebetaling: 6.28%

Telia aktier

telia aktier

Telia er en af de mest kendte virksomheder i Danmark og de fleste af os har nok brug dem på et eller andet tidspunkt i vores liv i form af mobil abonnement. Telia er den femtestørste televirksomhed i Europa med mere en 20.000 ansatte og over 23 millioner kunder.

Virksomheden Telia blev grundlagt 2002 i Sverige. Det er en virksomhed med flere forskellige datterselskaber, de ejer blandt andet Telia Finland, Telia Eesti, Halebop og mange flere. De omsatte for 5,7 milliarder svenske kroner i 2020. 

Seneste udbyttebetaling: 6.00%

Bedste Svenske Udbytteaktier 2023

Herunder kan du se den liste med Svenske udbytteaktier.

 • Swedbank AB
 • Volvo AB
 • Securitas AB
 • Empir Group AB
 • Drillcon AB
 • Fastator AB publ
 • Clas Ohlson AB
 • Resurs Holding AB 
 • Footway Group AB
 • Solnaberg Property AB
 • Kalleback Property Invest AB
 • Heimstaden AB
 • Softronic AB
 • NCC AB Class A
 • Betsson AB
 • eWork Group AB
 • Bjorn Borg AB
 • Cibus Nordic Real Estate AB
 • Dios Fastigheter AB
 • Telia
 • Ericsson