Der er rigtig mange der starter med at købe danske udbytteaktier, når de begynder at investerer sine penge og det er der faktisk en rigtig god grund til. Får ved at eje danske udbytteaktier, så kan du altså både tjene penge på at sælge dine aktier, men du får også udbetalt udbytte en gang årligt fra virksomheden. De penge kan du så bruge til at investerer yderligere, eller bruge til dit budget.

Der er utrolig mange forskellige danske udbytteaktier at vælge i mellem og det er da også meget forskelligt hvor meget de pågældende virksomheder udbetaler i udbytte. Det afhænger nemlig helt af hvor godt et år de har haft og hvor mange aktier du ejer i den pågældende virksomhed.

Der er som sagt utrolig mange forskellige virksomhed som har udbytteaktier, derfor kan det også godt blive en jungle at finde rundt i. Derfor kan du her på siden finde en samlet oversigt over danske udbytteaktier her i 2023, som vi mener du bør undersøge nærmere. 

Se vores liste i bunden af artiklen her med nogle af de bedste danske udbytteaktier.

Bedste Danske udbytteaktier i 2023

 • Novo Nordisk – Er en af de store spiller indenfor medicin, både her i Danmark men også i udlandet. Det er en virksomhed som er i en branche, hvor det er nemt at tjene store penge, hvilket man også kan se på deres regnskab og udbytte til aktionærer.
 • Vestas – En af de største indenfor deres branche i hele verden og de anses faktisk for at være nogle af de største i hele verden indenfor deres branche også. I og med vi skal overgå mere og mere til grøn energi, ser jeg også et kæmpe potentiale i denne aktie.
 • Jyske Bank – Det er en af de største banker vi har i Danmark og det er en bank som har opkøbt hele 9 andre banker for at slå dem sammen til Jyske Bank. De udbetaler også et højt udbytte årligt.
Saxo-Bank-Logo
4.8/5
Etoro-liste
5.0/5

Den bedste handelsplatform til at købe danske udbytteaktier 2023

Inden du kan gå i gang med at købe de udvalgte danske udbytteaktier du har valgt, så skal du vælge en handelsplatform som du vil bruge til at købe og sælge dine aktier. Du kan også vælge at købe dem igennem din bank, det er dog ikke noget vi anbefaler, da du kommer til at skulle betale en helt masse gebyrer, hvilket hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. 

Vi anbefaler du bruger etoro eller Saxo investor til at købe dine danske udbytteaktier på, det er de to største platform her i norden og de har flere millioner brugere.

Du kan længere her nede på siden, finde en liste med alle de danske udbytteaktier som vi mener du bør holde et skarp øje med her i 2023.

Den bedste aktieplatform til køb af udbytteaktier

 1. eToro – Det er den mest brugte aktieplatform i norden og resten af verden og det er da hellere ikke uden god grund. Du kan både købe og sælge uden at skulle betale en helt masse gebyrer. Derudover så har de bygget en platform, som er meget brugervenlig og som de fleste kan navigerer rundt på.
 2. SaxoInvestor – Er en dansk aktieplatform, som også bliver brugt af utrolig mange dagligt. Du får her dansk kundeservice og en platform som både er hurtigt og nem at navigerer rundt på.

Vi anbefaler du bruger enten Saxo investor eller Etoro, når du skal i gang med at investerer i danske udbytteaktier eller bare investerer i det hele taget. Det er utrolig nemme platforme som er nemme at navigerer rundt på og som er gratis at bruge. 

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe danske udbytteaktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

Vi anbefaler eToro, hvor du kan købe og sælge udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

Saxo-Bank-Logo
4.8/5
Etoro-liste
5.0/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Find Danske Udbytteaktier

For at finde dine Danske udbytteaktier på enten etoro eller Saxo investor, så skal du blot søge efter den oppe i søgefeltet, som du kan se på billedet herunder og derefter klikke ind på dem. Så kan du handle det antal du ønsker at købe.

Læs også om:

Længere nede på siden, vil vi vise dig en stor liste med danske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er spændende.

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk er som sagt en af de mest populære aktier her i Danmark og det er faktisk den aktie som størstedelen af danskerne investerer i. Det er der mange grunde til, en af dem er af det er en meget anerkendt virksomhed som gang på gang har leveret et flot resultat og er gode til at tjene penge.

Derudover så betaler de også et højt udbytte til deres aktionærer hvert år, som gør denne aktie endnu mere spændende.

Seneste Novo Nordisk aktier udbytte: 1,04%

 

Vestas aktier

vestas aktier

Vestas er igen en meget populær aktie som også udbetaler et højt udbytte til deres aktionærer. Det er en virksomhed som anses for at være de bedste indenfor deres branche og er en virksomhed som jeg mener vi kommer til at se en helt del mere til i fremtiden.

Vestas blev stiftet i 1945 af Peder Hansen, dengang hed det faktisk VEstjysk- Tålteknik men ændrede senere navnet om til vestas. Vestas startede faktisk med at producere hvidevarer og landbrugsudstyr, men skiftede senere over til vindmøller hvilket man må sige var en god ide.

Seneste Vestas aktier udbytte: 0,68%

Bedste Danske Udbytteaktier 2023

Herunder kan du se den liste med Danske udbytteaktier.

 • FLSmidth 
 • DSV 
 • Mærsk 
 • Pandora
 • Lundbeck 
 • Ørsted
 • Tryg
 • Ringkjøbing Landbobank
 • Novozymes 
 • Nordea 
 • Novo Nordisk
 • Danske Bank
 • Coloplast 
 • GN Store Nord 
 • Carlsberg
 • Vestas 
 • Simcorp